fivéroldal

malenurse

malenurse

Eláshatjuk magunkat

Ásotthalom, mint jobbikos példa

2016. november 24. - PálLászló

facebook-just-introduced-the-biggest-change-since-the-like-button.jpg

 

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a Jobbik alelnökének kezdeményezésére a Csongrád megyei nagyközség önkormányzata november 23-án elfogadta és kihirdette azt a rendeletet, amely Ásotthalmon megtiltja a muszlim vallással összefüggő tevékenységek nyilvános megvalósítását, így a burka-, nikáb-, csador- vagy burkiniviselést és a mecsetépítést, emellett pedig gyakorlatilag a homoszexualitás bármilyen nyilvános kifejezését is. (Index.hu)

Ásotthalom, mint jobbikos példa. Persze már nem lepődünk meg. A magyarok jó része fanatizálható. A baloldal semmilyen magas labdát nem tud leütni ezen az ocsmány politikai színtéren. A liberalizmust régen kiűzte az országból a saját erőszakmentessége.

Megdöbbenéssel és szomorúan olvastam a dühítő sorokat. Bár abszurd, de viccesnek sem tudom elfogadni. Az imádom és a tetszik opciók pedig végképp távol állnak a politikai meggyőződésemtől, az emberi jogok tiszteletébe vetett hitemtől.

Miért írom ezt? Az adott cikket az Index.hu felrakta a Facebookra. Amikor elém került az írás, akkor körülbelül kétszázan osztották meg, háromszázan szóltak hozzá és kétezer-kétszáz  ember nyilvánított véleményt egy gombnyomással. A választási lehetőség a szokásos: tetszik, imádom, vicces, hűha, szomorú, dühítő.

A vélemények három felé oszlottak: 1491 embernek tetszett, 300 egyén viccesnek találta, csupán 205 főt dühített.

Engem ez is dühít. A hozzászólásokba nem is mertem beleolvasni. Csupán arra gondoltam, milyen nehéz lehet Ásotthalmon melegnek lenni. Mennyire retteghet pár ember, akiket a község simán feláldozna, bízván abban, hogy rájuk nem kerül sor.

Ezért kár hallgatni. Szociálpszichológiai kísérletek mellett sajnos a történelem is számos példával szolgál arra, hogy a nyugalmat mindig megzavarja valami és akkor onnan eltűnnek hajdani valakik.

Elviszik őket a "rettentő valamik".

A bejegyzés trackback címe:

https://privatenurse.blog.hu/api/trackback/id/tr9411996708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása