fivéroldal

malenurse

malenurse

Nincs több bénázás?

A megkönnyített "vénázás"

2015. augusztus 24. - PálLászló

Az egészségügy diagnosztikus, terápiás eljárásai gyakran igen kellemetlenek, sőt akár fájdalmasak is lehetnek. A számos ilyen beavatkozás egyike a vénás behatolás (vérvétel, vénapunkció, perifériás intravénás kanul behelyezése). Bizonyos élettani, kórélettani körülmények különösen megnehezítik a szakszemélyzet dolgát és próbára teszik a kliensek türelmét (gyerekkor, időskor, kiszáradás, elhízás, érbetegségek, vérképzőszervi betegségek, érbetegségek, immunológiai kórképek, kemoterápiás szövődmények, diabétesz, stb.)

vein_viewer1.jpg

Forrás: http://www.amarillovein.com/

A VeinViewer® Flex egy hordozható vérnyerési képalkotó eszköz, amely segít megtalálni az optimális szúrás helyét, és elkerülni az esetleges szövődményeket. A segédfény kirajzolja a vénák futását és megkönnyíti az erek megszúrását.

6860_20020791318.jpg

Forrás: http://www.gizmag.com/

A bőrre vetített infravörös fény elnyelődik a vérben és megmutatja a valós idejű érhálózatot. A technológia segítségével akár 1 cm mélyen lévő vénák is jól láthatóvá válnak. Az elágazások, vénabillentyűk elkerülésével csökkennek a vénás műveletekkel összefüggő komplikációk (fájdalom, vérzés, gyulladás, helyi duzzanat, trombusképződés, stb.); javul az eljárás sikere és eredménye.

viens-300x225.jpg

Forrás: http://onsurg.com/

Egyelőre nem tudok arról, hogy a magyar egészségügyi rendszerben megjelent volna az eszköz - segítve a szakdolgozók munkáját, csökkentve a betegek szenvedéseit. Addig is míg ezt nélkülözni kell, bízzuk magunkat az ápolók beépített szenzoraira.

 

Forrás: https://www.christiemed.com/products/veinviewer-models/veinviewer-flex

A bejegyzés trackback címe:

https://privatenurse.blog.hu/api/trackback/id/tr167730640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása